Menu

Gielke verse friet kenmerkt zich door een kort en efficiënt ingericht productie proces. Hierdoor zijn wij zeer flexibel, kunnen wij iedere dag vers produceren en hebben we controle over de kwaliteit. Daarnaast stelt het korte proces ons in staat om zonder conserveringsmiddelen te werken die normaliter verkleuring van de aardappel tegengaat. De aardappel hoeft immers niet veel afstand af te leggen en wordt daardoor niet lang blootgesteld aan de omringende zuurstof. Direct na het verpakken van de verse friet wordt deze ingekoeld tot 1 °C. Hiermee waarborgen we de houdbaarheid. Daarna hoeft de verse friet alleen nog een weg te vinden naar uw bord!

Het proces

Alleen de beste aardappelen

De aardappelen komen in kisten aan. Ze worden ingekocht bij een aardappelgroothandel, die in de hele EU inkoopt. Wij kunnen hierdoor op kwaliteit selecteren. De aardappelen worden voor de levering al op maat gesorteerd, zodat alleen de grootste aardappelen bij ons aankomen.

De aardappelen worden opgeslagen

De aardappelen worden in onze bunkers opgeslagen, alvorens ze ons verwerkingsproces in gaan.

Gewassen en geschrabt

Als de aardappelen het proces in gaan worden ze gewassen en worden zware objecten, zoals stenen of metaal die mee kunnen komen van het land, eruit gehaald. Vervolgens wordt de schil eraf geschrabt in een ‘ton met schuurpapier’.

Met de hand gepit

Nadat de aardappelen geschild zijn worden ze, door ons productieteam, met de hand gepit. Door de diepe ligging van de pitten kan dit moeilijk machinaal gebeuren. Ons team zorgt er voor dat de aardappelen pitloos naar “het mes” gaan.

De aardappelen worden versneden tot verse friet

Vervolgens worden de aardappelen met het “mes” gesneden tot verse friet. Er blijven altijd kleine stukjes over. Deze kleine stukjes aardappel worden door de sorteerder eruit gefilterd. Zo blijven alleen de beste frieten over.

Alleen de allerbeste frieten blijven over

De frieten lopen vervolgens over een inspectieband om door een volgende controle te gaan. Hier worden overgebleven slechte stukken eruit gehaald. Vanaf de inspectieband vallen de frieten in gekoeld water. Hier worden de frieten voorgekoeld voordat ze verpakt worden.

Afwegen maar!

De frieten worden nu afgewogen per 5kg en vallen in een gevormde bak met onderfolie. Hier worden de frieten een laatste keer gecontroleerd.

Vacuüm inpakken

De 5 kg verpakking verse friet loopt onder de bovenfolie door en wordt nu gevacuümeerd. De verse friet wordt nu zuurstofarm verpakt. Door het korte handmatige proces en het zuurstofarm verpakken kunnen wij zonder conserveringsmiddelen werken.

Ready to go!

Vers verpakt gaan de frieten vrijwel direct richting onze klanten: friettenten, cafetaria’s, restaurants of naar u thuis! Kun je niet wachten ze te proeven? We hebben een lijst met plaatsen waar Gielke verse friet geserveerd wordt.

© Gielke